“Γέλια και Χαρές στις Παιδικές χαρές: Μια διοργάνωση του Δήμου Ηλιούπολης, by playSTREAM

Παιχνίδια με νερό, παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, αστροπαρατήρηση και ουρανογραφία, κατασκευή επιδαπέδιας μακέτας της πόλης των ονείρων μας, επιδαπέδια παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιού με τον μοναδικό Δημήτρη Μπασλάμ αλλα και χορός μέχρι τελικής πτώσεως, ήταν μερικά από τα σημεία που εκάναν τη διαφορά των εκδηλώσεων.   

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

«Παιχνίδια του νερού»
Παρασκευή 15/7, 18:30 – 21:30, στην Παιδική χαρά Εργατών Τύπου, στην πλατεία Βεάκη
Το νερό είναι πολύτιμο και εμείς του δώσαμε την αξία που του αρμόζει. Παίξαμε χωρίς να ξοδεύουμε, ακολουθήσαμε την «Περιπέτεια μιας διαφορετικής σταγόνας» και κάναμε πειράματα με νερό, μαθαίνοντας σημαντικές ιδιότητές του. Γιατί για μας, η γνώση πάει χέρι-χέρι με την διασκέδαση. 

«Μια πόλη από κουτί»
Σάββατο 16/7, 18:30 – 21:30, στην Παιδική χαρά Σκόπα
Πώς θα μοιάζει άραγε η πόλη των ονείρων μας; Η φαντασία μας είναι αρκετή ώστε να της δώσει σχήματα και χρώματα; Οι καλεσμένου μας πήραν ενα χαρτόκουτο μεσαίου μεγέθους και όλα τα υπόλοιπα τα αναλάβαμε εμείς. Μικροί μεγάλοι παίξαμε, χτίσαμε-γκρεμίσαμε και δημιουργήσαμε μια Πόλη από κουτί. Το στοίχημα ΄ήταν, πόσο μεγάλη μπορούσαμε να την φτιάξουμε ώστε να μας χωρέσει όλους;

«1,2,3 όλοι στην Πλατεία»
Κυριακή 17/7, 18:30 – 21:30, στην Πλατεία Φλέμινγκ

Η Κυριακή παραδοσιακά είναι ημέρα διασκέδασης και χαλάρωσης, και εμείς φροντίζουμε να σας προσφέρουμε και τα δύο σε μία εκδήλωση.  Στήσαμε στην πλατεία επιδαπέδια, μεγάλου μεγέθους, παιχνίδια και προσκαλέσαμε σε συμμετοχή μικρούς και μεγάλους. Ποιος δεν έχει διασκεδάσει παίζοντας Pacman, Γκρινιάρη, Ποδοσφαιράκι ή Twister; Οι μεγαλύτεροι θυμούνται και οι μικρότεροι μαθαίνουν παιχνίδια του παρελθόντος ενώ έρχονται αντιμέτωποι καθώς οι ίδιοι γίνονται πιόνια σε τεράστια ταμπλό, επιτραπέζιων παιχνιδιών. Αποκορύφωμα, συναυλία με τον συνθέτη, μουσικό και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών, Δημήτρη Μπασλάμ. Ο δημιουργός του Γαργαληστή, του Αγησίλαγου, της Θυμωμένης Μπετονιέρας και πολλών ακόμα μουσικών παραμυθιών, έρχεται στην παρέα μας, με αφήγηση ευφάνταστων ιστοριών που κρύβουν τα τραγούδια του.

«Εξερευνητές του διαστήματος»
Τετάρτη 20/7, 19:30 – 22:30, στην Πλατεία Αναγνωσταρά
Ποιος είπε πως η αστρονομία είναι περίπλοκή; Έχοντας ξεναγό μας τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, παρατηρήσαμε το σύμπαν που μας περιβάλλει και βάψαμε με χρώματα τον ουρανό, μέσω ουρανογραφίας με λέιζερ. Η Αστροπαρατήρηση ξεκίνησε με την πτώση της νύχτας, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν κρυμμένο αστρο-θησαυρό και να φτιάξουν κατασκευές με αφορμή το ηλιακό μας σύστημα. 

«Μικροί ζωγράφοι, μεγάλα έργα»
Παρασκευή 22/7, 18:30 με 21:30, στην Παιδική χαρά Δαμασκηνού και Κριεζή

Διάσημοι ζωγράφοι και τα έργα τους, έγιναν αφορμή για να στηθεί μία υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής, να μελετήσουμε τεχνικές και δημιουργήσουμε με την σειρά μας τα δικά μας έργα τέχνης. Πιάσαμε πινέλα, ανακατεύοντας χρώματα και παίξαμε εικαστικά παιχνίδια.  Αποκορύφωμα της εκδήλωσης, ήταν παρέμβαση στον χώρο της παιδικής χαράς υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Έλλης Λαμπαδαρίδου. 

«Ανακυκλώνεις και… καθάρισες»
Σάββατο 23/7, 18:30 με 21:30, στην Παιδική χαρά Νυμφών

Γιατί οι άνθρωποι, ενώ γνωρίζουν για την αλόγιστη παραγωγή σκουπιδιών και την ρύπανση του περιβάλλοντος από αυτά, ενώ γνωρίζουν ότι η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή τους είναι η λύση, επιμένουν να πετάνε σκουπίδια στο περιβάλλον ή στους απλούς κάδους σκουπιδιών χωρίς να ανακυκλώνουν;  Ξεκινώντας από αυτό τον προβληματισμό, και με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, παίζουμε, κατασκευάσαμε και συμμετείχαμε στο εργαστήριο Μικρών Μηχανικών. Αποκορύφωμα της εκδήλωσης, ήταν η διαδραστική παράσταση «Το παράπονο του γλάρου».
«Το παράπονο του γλάρου» είναι μία εκπαιδευτική παράσταση που συνδυάζει κουκλοθέατρο, θέατρο, μουσική και ομαδικό παιχνίδι, με στόχο να θέσει το πρόβλημα και με την βοήθεια των παιδιών που συμμετέχουν να βρει τη λύση, στην αντιμετώπιση της αλόγιστης παραγωγής σκουπιδιών και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από αυτά. Με τρόπο ευχάριστο και όχημα το παιχνίδι, τα παιδιά προβληματίζονται, συμμετέχουν και αναλαμβάνουν δράση!

«Χορευτές εν δράσει»
Κυριακή 24/7, 18:30 – 21:30, στην παιδική χαρά της Κεντρικής Πλατείας
Ένα μουσικό πάρτι ήταν σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουν πανηγυρικά οι εκδηλώσεις. Υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, χορέψαμε μέχρι τελικής πτώσης!!!!

Απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *